פלוט – בורקס פילאס עם תרד וגבינת פטה עיזים
פלוט עם תרד וגבינת פטה עיזים, הבורקס שיעשה לכם את הארוחה, עם סלט קטן ליד.

את הבוקר פתחתי בהכנות לבורקס הטעים הזה! שת"פ "בחסות פיראוס".

שלחתי לעדי תמונות וסרטון בזמן ההכנה.

כמו תמיד מכינה את הסיישן והמיקום לפני, פרשתי מפה יפה על השולחן.

הכנתי את הסלטים הצבעוניים ושמתי בקעריות, הנחתי על השולחן גם שמן זית, יוגורט ציזיקי עם בצל ירוק.

כאשר הפלוטים יצאו מהתנור מיד הנחתי על השולחן והתחלתי לצלם.

בינתיים אני מזילה ריר וחולמת איך בעלי ואני יושבים לארוחה שקטה "אוכל בסיגה סיגה" לאט לאט, כמו שהיוונים אוהבים.

עדי מתקשרת….אמא, אפשר טאק אוויייייי. אני התעלפתי, אנחנו רעבים!

ארזתי לה, יצאתי החוצה והעברתי לה לאוטו.

ישבנו אני ואישי סביב השולחן, אכלנו בהנאה מרובה.

תכינו תכינו, אתם נהנו♥♥♥

בורקס פילאס עם תרד וגבינת פטה עיזים

החומרים להכנת הבורקס

מטגנים בצל קצוץ ו 3 גלדי שום קצוצים בשמן זית

מוסיפים את התרד ומטגנים כחצי דקה, מורידים מאש ומקררים

מוסיפים את גבינת הפטה עיזים ומערבבים

חותכים את הבצק לרוחב, יוצרים מלבן, מניחים מילוי לאור ומגלגלים

מגלגלים לצורת גליל

מורחים ביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום

להגיש עם סלט צבעוני – הכי טעים

מתכון להכנת פלוט עם תרד וגבינת פטה עיזים

החומרים לפלוט:

1 חבילת בצק פילאס מעבירים לילה למקרר

1 מיכל גבינה פטה עיזים 16% של פיראוס

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (או צהובה)

חצי חבילת תרד שטוף וקצוץ

1 בצל קטן קצוץ

3 גלדי שום קצוצים

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם (חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור)

הכנת המילוי:

במחבת עם שמן זית, מטגנים להזהבה את הבצל והשום הקצוץ, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומאדים קלות כדקה, מכבים את האש ומקררים, מעבירים לקערה נקייה.

מפוררים את כל גבינת פטה העיזים, מעבירים לקערת התרד,  מוסיפים גבינה צהובה מגוררת, מערבבים.

ההרכבה:

מוציאים את בצק הפילאס מהמקרר, מניחים את הבצק לכיווננו עם הצד הצר, חותכים לאורך ומקבלים מלבן.

מניחים לאורך כל מלבן מהמילוי, מגלגלים לצורת גליל.

מקבלים כ 4-5 יחידות של גלילים. טורפים ביצה ומברישים את הגלילים. מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כאשר המאפה ממש מזהיב מוציאים מהתנור.

בתאבון♥

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן