ריבועי דג סלמון ברוטב צ'ילי מתוק וסויה
ריבועי דג סלמון ברוטב אסיאתי מקורמל משגע – על מצע של אורז לבן

כשעדי אומרת לי "אמא תכיני מתכון של דג סלמון ברוטב אסיאתי"! אני מיד לוקחת ברצינות את המשימה.

 

ניגשתי לחנות הדגים שליד הבית, ביקשתי שיחתוך לי דג סלמון לריבועים, גם שיתפתי אותו מה אני הולכת להכין.

באותו מעמד קניתי בצל ירוק כתוספת וגם עירית לקישוט. ידעתי מראש מה אני הולכת להכין, חשוב לקלוע לטעם של בני הבית.

 

הדג חייב לשבת על איזה מצע, התלבטתי בין נודלס לבין אורז בסמטי, לבסוף הכנתי עם אורז.

 

התיישבנו לאכול צהריים, אישי היקר שיבח אותי על המנה הנהדרת. עדי ביקשה ממני לשמור לה לפחות מנה אחת, משלוחה בדרך.

המתכון נכתב בשיתוף מאסטר שף.

 

תכינו תכינו, המנה ממש טעימה♥אל תשכחו לצלם ולפרגן

 

ריבועי דג סלמון ברוטב צ'ילי מתוק וסויה

החומרים להכנה: ריבועי דג סלמון, שמן זית, שום, בצל ירוק, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי, אורז בסמטי

בווק או במחבת עמוקה: שמים 2 כפות שמן זית, פרוסות של שום, מערבבים, מוסיפים את ריבועי דג הסלמון, מקפיצים קלות לצריבה משני הצדדים.

מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק, סויה, ורוטב טריאקי, מקפיצים ומבשלים כשלוש דקות עד שהרוטב מסמיך קלות.

מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, מקפיצים קלות, מכבים את האש.

לפני הכל מכינים את האורז הבסמטי: שוטפים 2 כוסות אורז, משרים במים כעשר דקות, מסננים, מחממים סיר בינוני ובו 2 כפות שמן, מעבירים את האורז המסונן לסיר

מוסיפים 2 כפיות של מלח, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, בוחשים היטב, טועמים אם חסר מלח זה הזמן להוסיף, לאחר בעבוע מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה, מבשלים כ- רבע שעה, לא זזים מהסיר, לאחר שהאורז שתה את כל המים, מערבבים טיפה, מכסים שוב את הסיר ומכבים להבה.

מתכון להכנת ריבועי סלמון ברוטב צ'ילי מתוק סויה וטריאקי

החומרים להכנת 4 מנות:

2 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף

700 גרם ריבועי דג סלמון נקיים מקוצים ומעור בתחתית

2 כפות שמן זית

3 גלדי שום פרוסים

2 עלים קצוצים של בצל ירוק

3 כפות צ'ילי מתוק של מאסטר שף

3 כפות רוטב סויה של מאסטר שף

1 כף רוטב טריאקי של מאסטר שף

חצי כפית מלח (לטעום ואם חסר אפשר להוסיף עוד)

אופציה לקישוט:

עירית קצוצה

ההכנה:

בווק או במחבת עמוקה וחמה, שופכים את 2 כפות שמן הזית ושום פרוס, מערבבים לטיגון קל.

מוסיפים מעל את ריבועי דג הסלמון, צורבים משני הצדדים את נתחי הדג עד שהצבע מתחלף לאפור.

מוסיפים את רוטב הצילי המתוק, הסויה והטריאקי, מוסיפים את המלח, מקפיצים קלות, מבשלים כ 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מעבירים לווק את חופן הבצל הירוק ומקפיצים קלות, מכבים את האש.

ההרכבה:

בצלחת עמוקה שמים אורז לבן, מעל מניחים בעדינות את ריבועי דג הסלמון עם הרוטב, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.

 

———————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן