בראוניז עם נטיפי חמאת בוטנים
בראוניז ממכרים וסופר טעימים – עם מרקם המתמוסס בפה, בשילוב של נטיפי חמאת בוטנים שיוצרים הפתעה בכל ביס

תגידו, האם יש כאן מישהו שלא אוהב בראוניז? הרי ידוע שזה הקינוח הכי ממכר וטעים.

 

כשיש את כל המצרכים בבית, צריך פשוט מאוד להכניס הכל לקערה, לטרוף ולהעביר לתבנית – והופ יש לנו בראוניז.

הכי אני אוהבת לשדרג, כל פעם מוסיפה או מקשטת במרקמים וטעמים שונים, הפעם החלטתי להוסיף נטיפי חמאת בוטנים.

 

התבנית שהשתמשתי בה היא תבנית המיועדת לבראוניז עם מחלק ל 18 ריבועים שווים.

ניתן לרכוש את התבנית בסופרים של  "יינות ביתן" או  "מגה בעיר".

 

תראו כמה שהם יפים! אני בטוחה שאתם תכינו♥

בראוניז עם נטיפי חמאת בוטנים

החומרים להכנת הבראוניס, כולל תבנית מתפרקת עם מחלק לריבועים

בקערה חסינת חום: חמאה ושוקולד שבור לריבועים, מכניסים למיקרוגל ל 2 דקות

לאחר שהוצאתי מהמיקרוגל, טורפים היטב עד להמסה מלאה

השוקולד נמס ומבריק, מוסיפים לקערה את הסוכר ואת ממרח השוקולד, טורפים היטב עד להטמעה

 

מוסיפים את הביצים הטרופות לתערובת השוקולד, מערבבים מיד בעזרת מטרפה

מסננים את הקמח ומעבירים לקערת השוקולד, מערבבים היטב עד שלא נראה את הקמח, ערבוב יתר פוגם

תכף התערובת תיכנס לתבנית משומנת היטב

אפשרי להשתמש בתבנית עם מחלק לריבועים, לוקחים נייר אפיה, מקמטים אותו מעט ומרטיבים טיפה, מניחים בתוך התבנית ומשמנים את הנייר

על נייר אפיה משומן מוזגים את כל תערובת השוקולד

מכניסים לתבנית את מחלק הריבועים המשומן, חובה חובה לשמן את המחלק לפני זה, אפשר לשמן עם ספריי שמן

מפזרים על כל ריבוע כמה נטיפי חמאת בוטנים, מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות זמן אפייה כ 20-25 דקות

מכניסים קיסם והוא יוצא מעט רטוב עם פירורים, מוציאים את הבראוניז מהתנור ומצננים בחוץ, מחלצים את המחלק מהתבנית. ישנה אפשרות להכניס למקרר לחצי שעה ואז לחלץ את המחלק, לא להכניס למקפיא.

שיחררתי את המחלק מהעוגה, אפשר לטלטל מעט, או עם האצבע להחליק אותם החוצה

 

 

מתכון להכנת בראוניז עם נטיפי חמאת בוטנים

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר שבור לריבועים

200 גרם חמאה חתוכה לריבועים

1/2 כוס סוכר

2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים

4 ביצים טרופות L

1 כוס קמח

לקישוט:

חצי כוס נטיפי חמאת בוטנים

תבנית אפיה בגודל של 30/20

אפשר  להשתמש בתבנית אפייה ייחודית לבראוניז עם הפרדה ל 18 ריבועים

אופן ההכנה:

בקערה חסינת חום: שמים חמאה חתוכה לריבועים, שוקולד שבור לקוביות, מכניסים למיקרוגל ל 2 דקות.

מערבבים היטב עד שמקבלים שוקולד מבריק, מוסיפים את הסוכר וממרח השוקולד, טורפים היטב עד להטמעה.

טורפים את הביצים בקערה ומכניסים לתערובת השוקולד, מערבבים מהר כדי שהביצים לא יתקרשו.

מוסיפים את הקמח המנופה, מערבבים עד לאחידות ודי.

משמנים את תבנית הבראוניז ומעבירים את התערובת לתוכה, מקשטים מעל עם נטיפי חמאת בוטנים.

אני השתמשתי בתבנית בראוניז עם מחלק ל 18 ריבועים. לקחתי נייר אפיה וקימטתי אותו, הרטבתי טיפה.

הנחתי את הנייר הרטוב בתוך התבנית ושימנתי את הנייר, מזגתי את תערובת העוגה על נייר האפייה

שימנתי היטב (חובה) את מחלק המנות, הנחתי על התערובת בתבנית, הידקתי מעט.

פיזרתי על כל ריבוע נטיפי חמאת בוטנים.

הכנסתי את העוגה לתנור שחומם מראש על 180-170 מעלות, זמן אפייה של 20-25 דקות תלוי בתנור.

כאשר מכניסים קיסם הוא חייב לצאת רטוב עם פירורים ממש לחים, מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

לאחר צינון מוחלט, מחלצים את המחלק מהתבנית, מכניסים את הבראוניז למקרר.

נשמר כשבועיים במקרר בקופסא אטומה.

טיפים והערות:

– אם משתמשים בתבנית בראוניז עם מחלק חובה לשמן את התבנית ואת המחלק, זה יקל על החילוץ.

– אין צורך להכניס את התבנית למקפיא, מספיק להכניס למקרר.

– אפשר להשתמש לקישוט עם כל שוקולד צ'יפס שאתם אוהבים – מריר, חלב או לבן

– לא לייבש את העוגה, כשנועצים בה קיסם הוא יוצא רטוב עם פירורים לחים.

– להכניס את הריבועים שהתקררו לתוך קופסה אטומה, לשמור במקרר.

 

———————————————————————————————————————————————–

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן