קיש עם בטטה וגבינת מסקרפונה
קיש עם בטטה במילוי של גבינת מסקרפונה, הטעם משגע ומפתיע, רוצו להכין.

בכל מקום שאתם פוגשים אותי השאלה שלכם….מה את הולכת להכין לנו לשבועות? דברים טעימים?

זה תמיד מרגש ומשמח אותי! לדעת שאתם עוקבים אחרי ומכינים את המתכונים שלי!

החג הזה החלטתי להכין מתכון חדש: קיש עם בטטה, בתוספת של גבינת מסקרפונה 38% של "השף הלבן".

מילוי הרויאל עשיר וטעים. "אם תנסו להכין בטוחה שגם תצליחו"♥

מציעה לכם לגשת לסופר ולקנות את כל המצרכים, ככה תהיו מאורגנים לקראת החג.

המתכון: "בשיתוף של חברת תנובה".

אם אתם עדיין לא עוקבים אחרי באינסטגרם! זה הזמן להצטרף ולעקוב אחרי המתכונים והסרטונים שאני מעלה לסטורי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אל תשכחו לצלם לאחר שאתם מכינים, אשמח לקבל תמונה מכם.

אוהבת אתכם תמיד♥יהודית

קיש עם בטטה וגבינת מסקרפונה

החומרים להכנת הקיש

להכנת הבצק: שמים בקערה, חמאה, שמנת חמוצה, קמח ומעט מלח

לאחר לישה, נקבל בצק רך ונעים, לכסות ולהכניס למקרר לחצי שעה

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, עדיף שלא יהיה עבה מידי, מכניסים לתוך תבנית משומנת, אפשר לשטח בתבנית קפיץ רגילה

לחורר את הבצק עם מזלג

הכנת המילוי

מכניסים את כל החומרים לקערה כולל תבלינים וטורפים היטב

אופים את הבטטה בתנור, מקלפים וחותכים לעיגולים.

מניחים את הבטטה בתחתית

עם כפית, לוקחים מגבינת המסקרפונה ומניחים על הבטטה

מוזגים מעל את תערובת הרויאל

מפזרים מעל קשקבל או גבינה צהובה מגוררת

תענוג שבא לזלול מיד

מתכון להכנת קיש עם בטטה וגבינת מסקרפונה

החומרים להכנת התחתית:

כוס ושליש קמח

100 גרם חמאה רכה של תנובה

חצי גביע שמנת חמוצה (100 מ"ל) של תנובה

חצי כפית מלח

אופן הכנת הבצק:

לשים את כל החומרים בקערה, ללוש היטב, אם הבצק דביק מעט אפשר להוסיף כף קמח וללוש, לא להוסיף יותר מידי קמח.

להניח את הבצק בצלחת שטוחה ולכסות, להכניס למקרר לשעה להתייצבות.

בטטה מתוקה:

לשטוף 2 בטטות ארוכות דקות, להניח בתבנית על נייר אפיה, לאפות בתנור עד אשר נעשה רך, להוציא מהתנור, לקרר ולקלף.

החומרים להכנת המילוי:

גבינת מסקרפונה של "השף הלבן"  38% שומן

3 ביצים

1/3 כוס שמנת לבישול של תנובה

1/3 כוס חלב

חצי מיכל גבינה לבנה

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

50 גרם גבינה בולגרית מגוררת

50 גרם גבינה צהובה מגוררת לפזר על הקיש

2 כפות קמח תופח

חצי כפית מלח + קורט פלפל שחור

מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, טועמים ודואגים שהמילוי יהיה מספיק מלוח. לא להוסיף הרבה מלח.

רידוד הבצק והכנסה לתבנית:

מוציאים את הבצק מהמקרר, מפזרים קמח על משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי הרצוי, עדיף שיהיה מעט דק.

משמנים תבנית קיש או תבנית קפיץ רגילה מספר 24-26

מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לדפנות, עוברים עם המערוך על שפת התבנית ליישור הבצק.

אם יש חורים אפשר לקחת חתיכה מהבצק שנשאר ולסגור. לחורר את הבצק עם מזלג.

מכניסים בנתיים את התבנית למקפיא.

חותכים את הבטטה לעיגולים – מניחים את הבטטה בצורת מעגלים על הבצק.

לוקחים את גבינת המסקרפונה ומניחים ממנה על הבטטות בעזרת כפית. מוזגים את תערובת מילוי הגבינות על הבטטות.

לסיום לוקחים את הגבינה הצהובה המגוררת ומפזרים מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אפייה של 40 דקות או עד אשר הבצק מסביב מזהיב ואמצע הקיש זהוב ולא רוטט.

מוציאים את הקיש מהתנור, מקררים כ10 דקות ולאחר מכן פורסים.

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן