פרגיות עטופות ברוטב חמוץ מתוק – רק אומרת שאחרי האפייה הכל נטרף מיד.
בימים כאלה אני רק מחפשת להכין לנו מאכלים טעימים, כאלה שירוממו את הנפש.
עדילי ואני שולחות אחת לשנייה תמונות בווטסאפ כל מה שאנחנו מכינות, מחליפות מתכונים.
כשראיתי את התמונה של הפרגיות לאחר האפייה אמרתי לעצמי שאני חייבת….
במיוחד כשיש את כל המצרכים למשרה של הפרגיות.
לאחר האפייה הפרגיות נעשות רכות, ומתמוססות בתוך הפה, כזה טעים.
במקור לא היה ברשותי רוטב סויה, אז השתמשתי במייפל והוספתי מיץ לימון.
הכנתי גם תוספת של אורז בן גוריון, הפעם גם תיבלתי בכורכום שזה מאוד בריא.
יאלללה בואו נתחיל עם תמונות ומתכון♥אוהבת אתכם
מתכון להכנת פרגיות ברוטב חמוץ מתוק
החומרים:
6 נתחי פרגיות נקיות ושטופות
2 בצלים גדולים פרוסים
למשרה בקערה: 2 כפות קטשופ, 2 כפות מיונז, כף חרדל, 1 כף מייפל, כף שמן זית, מיץ מחצי לימון, חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את הפרגיות ועושים להן עיסוי. מכניסים למקרר לחצי שעה.
מטגנים את הבצל הפרוס עם 2 כפות שמן זית, הבצל יקבל גוון זהוב ולא יותר.
לוקחים תבנית מלבנית או מרובעת, מעבירים אליה את הבצל המטוגן וגם את השמן.
מניחים על הבצל את הפרגיות, שופכים מעל את כל הרוטב.
מכסים את התבנית עם נייר אפיה, מעל שמים נייר כסף ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמןן אפייה של 40 דקות.
מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף, אופים עוד 10 דקות עד להשחמה קלה. מוציאים מהתנור.
בתאבון!
——————————————————————————————————————————————————–
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
———————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
היי 🙂
האם אפשר להשרות את הפרגיות במקרר ללילה?
היי מאיה, בהחלט אפשרי להשאיר את הפרגיות בתוך הרוטב לילה במקרר.
What can I use instead of the mayo?
Too much fat calories for me.
היי , you can give up the mayonnaise