עוגת ביסקוויטים ליום הולדת
עוגת ביסקוויטים כמוה עדיין לא אכלתם, כל ביס הוא חלום מתוק, שכבות של עונג צרוף

איך אני אוהבת עוגת ביסקוויטים בשכבות עם רוטב שוקולד, העיקר שיהיה בה מילוי קרם גבינתי רך וטעים.

לא תאמינו כמה קל להכין ואז לשמור אותה במקפיא, כשהאורחים שלכם יגיעו תמיד תהיה לכם עוגה להגיש.

ילדים בפרט משתגעים על העוגה הזאת, כיף להכין אותה לימי הולדת בחודשי הקיץ.

אתמול הכנתי את העוגה לכבוד יום ההולדת של האיש שאיתי כבר 4 עשורים.

בערב הגיעו עדי נועם ושקדי, נועם החזיקה בידה בלון הליום של אלזה ואנה (חחחח) הגישה לסבא וברכה אותו " מזל טוב, אושר בריאות ואפילו יש לך בלון של אלזה".

עדי הביאה מתנה לאבא שלה וברכה אותו לבריאות, אושר,אריכות ימים ותודה על כל העזרה והנתינה.

הוצאתי את העוגה ופרסתי לנו, נשמעו קריאות התלהבות, העוגה קצת קפואה כמו גלידה וגם רכה, קייצית ומשגעת.

דודי וענבל, יהלי, ינאי ומיה התקשרו לאחל מזל טוב, גם הם אמרו תודה על העזרה והנתינה.

בערב יצאנו למסעדה איטלקית, היה טעים ונעים. מזל טוב לאישי היקר, לעוד הרבה שנים של בריאות ונחת.

המתכון אומנם ארוך, אבל שזה לא יפחיד אתכם, מכינים את העוגה בקלות ובשיא המהירות.

תכינו ותהנו♥ שבת שלום

 

עוגת ביסקוויטים ליום הולדת

החומרים להכנת העוגה

בקערת מיקסר: שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר,  שקית אינסטנט פודינג וניל פחות 2 כפות, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה

מחלקים את תערובת הקרם ל 2, לקערה הראשונה מוסיפים את הגבינה ומערבבים, לקערה השנייה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בתבנית מרובעת או מלבנית מתחילים להרכיב את העוגה, הפעם הכנתי את העוגה בתוך תבנית רינג ובדפנות הנחתי שקף. טובלים את הביסקוויטים ברוטב הקפה, מסדרים שכבה ראשונה בתבנית

מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה מורחים את קרם הגבינה

מעל קרם הגבינה, שוב טובלים ביסקוויטים ברוטב הקפה, מסדרים בצמידות מורחים את קרם השוקולד בצורה שווה

טובלים שוב ביסקוויטים ברוטב הקפה ומניחים על שכבת קרם השוקולד, מכניסים את העוגה בנתיים למקפיא

מורחים שכבה אחרונה של קצפת, מיישרים על פני כל העוגה, מכניסים למקפיא ובנתיים מכינים גנאש מריר

מוזגים את הגנאש שוקולד מריר על פני כל העוגה, מטלטלים בעדינות שהגנאש יכסה את כל העוגה , אפשר ליישר עם כף או פלטה.

מעבירים בעדינות את העוגה למקפיא, בנתיים מכינים קצפת לקישוט וסוכריות צבעוניות

משחררים את העוגה מהתבנית, אפשר לטבול מטלית מטבח במים חמים ולעבור על דפנות העוגה ואז התבנית משתחררת, אפשר להעביר סכין בתחתית התבנית ואז העוגה משתחררת, מקלפים את השקף שמסביב לעוגה

מזלפים מסביב לעוגה עם שק זילוף שבתוכו צנטר משונן, מפזרים סוכריות צבעוניות מאורכות או רגילות

 

מתכון לעוגת ביסקוויטים ליום הולדת

תבנית רינג 30/20 או תבנית מרובעת או מלבנית ממתכת או פיירקס

החומרים:

500 גרם ביסקוויטים (2 שרוולים) פתי בר

4 מיכלי שמנת מתוקה

קופסת אינסטנט פודינג וניל

4 כפות אבקת סוכר

כוס ורבע חלב

100 גרם שוקולד מריר

4 כפות גבינה לבנה

לרוטב הביסקוויטים:

2 כפות נס קפה

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

כוס מים רותחים

לציפוי גנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

ההכנה:

מקציפים את חומרי הקרם: בקערת המיקסר, 2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת מתוקה, כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב אך לא נוקשה.

בקערה קטנה שמים את קוביות השוקולד, מכניסים למיקרוגל וממיסים כדקה, מערבבים עד אשר השוקולד נמס.

מחלקים את הקרם ל 2 קערות, בקערה ראשונה מוסיפים את הגבינה, בקערה השניה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

ההרכבה:

בתבנית מרובעת או מלבנית 30/20, אפשרי ממתכת או פיירקס, אני השתמשתי הפעם עם רינג.

בצלחת עמוקה שמים את הנס קפה, הסוכר והמים הרותחים, מערבבים ומוסיפים כף חלב.

טובלים את הביסקוויטים ברוטב הקפה ומניחים בתבנית אחד ליד השני, מורחים מחצית מהקרם הלבן על הביסקוויטים

משטחים ומיישרים את הקרם עם פלטה או כף.

טובלים שוב ביסקוויטים ברוטב הקפה ומסדרים בצמידות מעל הקרם הלבן.

מורחים את קרם השוקולד על הביסקוויטים, משטחים ומיישרים את הקרם לאחידות.

טובלים שוב ביסקוויטים ברוטב הקפה ומסדרים על קרם השוקולד.

מקציפים:

1 מיכל שמנת מתוקה נוספת, עם 2 כפות חלב, כף אבקת סוכר ו 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, מורחים על השכבה העליונה.

מכניסים את התבנית למקפיא ל 10-20 דקות.

הכנת גנאש מריר:

בקערה שמים 100 גרם שוקולד שבור לחתיכות. מביאים 1/2 (120 מ"ל)מיכל שמנת מתוקה לרתיחה, מוזגים על השוקולד בקערה

ממתינים כדקה ואז טורפים היטב עד שהשוקולד נמס.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים את השוקולד על שכבת הקרם, מטלטלים בעדינות את התבנית עד אשר השוקולד מצפה את כל הקרם, מכניסים את התבנית למקפיא ל 15 דקות.

קישוט אפשרי:

בקערת מיקסר שמים את חצי מיכל השמנת מתוקה שנותרה, רבע כוס חלב, 1 כף אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

מקציפים על מהירות נמוכה עד אשר נוצר קרם חזק שאפשר לזלף אותו.

מכניסים את הקרם לשק זילוף עם צנטר פרח, מוציאים את העוגה מהמקפיא, מזלפים מסביב לעוגה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

מי שהכין את העוגה בתוך רינג, מוציא את העוגה מהמקפיא, מעביר מגבת רטובה חמה מסביב לרינג, עם סכין משחררים מלמטה את התבנית מהמשטח. לאחר ששיחררנו את הרינג מקלפים את השקף ורק אז מקשטים עם קרם וסוכריות.

 

—————————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

54 Comments

  • מירי הגיב:

    כמה זה בערך 4 כפות גבינה לבנה בגרמים?
    נראית מעולה

    • Judith הגיב:

      היי מירי, 4 כפות גבינה זה בערך 100 גרם

      • קרן הגיב:

        הי. תוכלי לפרט בבקשה כיצד מערבבים את השוקולד המומס עם התערובת הלבנה על מנת שלא יצא גבשושי ? אני משתדלת שהשוקולד יצטנן ועם זאת התערובת עדיין יוצאת גבשושית. תודה רבה

        • Judith הגיב:

          היי קרן, את יכולה להשתמש בכף אחת של נוטלה ואז לא יהיה לך גבישים בתוך הקרם.

  • עמית הגיב:

    היי האם אפשרי להכין את אותה עוגה בלי גבינה ? אן להשים משהו אחר שהוא לא גבינה , אני לא אוכלת גבינות פשוט

  • לינה הגיב:

    שלום יהודית, במידה ואני מכינה את העוגה היום למחר, מה עדיף לעשות – לשים את העוגה במקרר עד מחר או לשים במקפיא?
    אשמח לעזרתך! תודה 🙂

    • Judith הגיב:

      היי לינה, אני מעדיפה להכניס למקפיא, למחרת להוציא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

  • אפרת הגיב:

    הי, רשום 4 מיכלי שמנת מתוקה, כאשר בפועל את עושה שימוש ב-2 להכנת הקרם. מה הסיבה? האם מדובר בטעות?

    • Judith הגיב:

      היי אפרת, משתמשים ב4 מיכלי שמנת מתוקה
      2 מיכלים ראשונים לקצפת לבנה וחומה
      אחר כך עוד מיכל לשכבת וניל לפני ההקפאה
      חצי מיכל לגנאש שוקולד מריר
      חצי מיכל למי שרוצה להכין קצפת לזלף מסביב

  • קרן הגיב:

    היי אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ההגשה??

  • moran הגיב:

    העוגה נראית מעעעווווללללההה!!!

  • עדן לוי הגיב:

    היי העוגה נראת נפלא וגם מעוררת תאבון!!!!
    רציתי לשאול אם אפשר להכין חצי מהכמות,
    פשוט שהעוגה תצא יותר קטנה

  • עדן הגיב:

    היי אפשר להכין חצי מהכמות?
    העוגה נראת מדהים!!!!

  • גבי הגיב:

    היי. רציתי לשאול כמה אינסטנט וניל צריך לשים לקצפת הלבנה והחומה. בשלבים הבאים ציינת כמה כפות של אינסטנט וניל, אבל בשלב הראשון של הקצפת הלבנה והחומה לא כתוב. תודה רבה.

  • Judith הגיב:

    שקית אינסטנט פודינג וניל פחות 2 כפות שנשמור להקצפה לקישוט

  • שיר הגיב:

    היי אם אני צריכה את העוגה ליום ראשון בערב ואני מכינה אותה ביום חמישי בערב ומקפיאה עד ההגשה (ללא הגנאש- את הגנאש אני אשים לפני ההגשה) העוגה תישמר?

  • יסמין הגיב:

    היי, הייתי שמחה לדעת אם אפשר להחליף את
    הקוביות שוקולד בריבת חלב ואם כן כמה לשים במקום?
    תודה מראש.

    • Judith הגיב:

      יסמין, בהחלט ניתן להחליף את השוקולד מריר בריבת חלב, תוסיפי כף גדושה של ריבת חלב.

  • יסמין הגיב:

    האם אפשר להכין אותה בתבנית עגולה? במידה וכן מה הקוטר המתאים לכמויות הרשומות במתכון המקורי.
    תודה מראש

  • נופר הגיב:

    היי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על המלית עם השוקולד
    והעוגה תהיה רק עם הקערה של הקרם וניל והגבינה ?

  • נופר הגיב:

    היי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על המלית עם השוקולד
    והעוגה תהיה רק עם הקערה של הקרם וניל והגבינה בבקשה ?

    • Judith הגיב:

      היי נופר, אפשר לוותר על שכבת השוקולד, תכיני רק קרם ווניל עם הגבינה ותמרחי בין 2 שכבות

  • ליאורה הגיב:

    שכחתי את השקף בתחילת העבודה ?
    איך אוכל לשחרר את העוגה מהרינג??

  • Judith הגיב:

    היי ליאורה, מקווה שהסתדרת, אפשרי לנגב את הרינג מסביב עם מטלית ספוגה במים רותחים ואז הרינג ישתחרר.

  • מירב הגיב:

    היי אני מכינה את העוגה היום למחר..להקפיא עם הרינג ומחר לשחרר? אפשר להקפיא שעה ולהשאיר עד מחר במקרר? מתי להוציא את הרינג רק מתי שמקשטים?

    • Judith הגיב:

      היי מירב, כן, להקפיא ולמחרת לעביר בדפנות מטלית רטובה עם מים חמים ואז הרינג ישתחרר. אם תעבירי למקרר למחרת העוגה תהיה רכה ואז הרינג לא יעשה את העבודה. מצד שני עכשיו חורף ומאוד קר, יתכן והעוגה לא תפשיר ואז הכל יסתדר.

  • קרן הגיב:

    הי. ערבוב השוקולד המריר עם הקרם יצר מרקם מעט גבשושי. כיצד ניתן למנוע זאת ? תודה רבה

  • הילה הגיב:

    הי, איפה אפשר לקנות רינג כזה ודרך? תודה

    • Judith הגיב:

      היי הילה, אפשר למצוא את הרינג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה. בעל חנויות לאופה, או בפור שף

  • ישראלה הגיב:

    היי ,אפשר להשים דף סוכר ?

  • ישראלה הגיב:

    היי, אפשר להשים מעל דף סוכר?

    • Judith הגיב:

      היי ישראלה, לדעתי אפשר להניח דף סוכר על השוקולד לאחר שהתמצק מעט,לא מיד, שלא ישקע.

  • hila הגיב:

    הי, אני אשמח להבין באיזה משטח השתמשת כדי להניח עליו את הביסקוויטים? האם זהו משטח קרטון כמו שקונים בחנויות של אפייה?

    • Judith הגיב:

      את המשטח קונים בחנויות לאפייה, תבקשי מהמוכר משטח קשיח לעוגות. המשטח לא מקרטון

  • הילה הגיב:

    הי, עם מה מניחים את הביסקוויטים? האם לרפד את הרינג בנייר אפיה למטה ואז לשלוף את נייר האפייה אחרי ההקפאה ולהניח על משטח קרטון?

    • הילה הגיב:

      התכוונתי על* מה מניחים את הביסקוויטים?

    • Judith הגיב:

      היי הילה, מניחים משטח לעוגות על השיש ( קונים בחנויות המתמחות למוצרי אפייה) על המשטח מניחים את הרינג, בתוך הרינג מסביב מניחים שקף, גם אותו קונים בחנות ואז מתחילים להכין את העוגה, מסדרים את הביסקוויטים ומעל את הקרם. מכניסים למקפיא ואז כשמוציאים יותר קל לשחרר את השקף מהרינג ככה העוגה נשארת מושלמת

  • מיקה הגיב:

    האם אפשר להחליף את גאנש השוקולד המריר בגאנש שוקולד לבן?

  • ויקה הגיב:

    שלום! אני מתכננת להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי בשבת הקרובה. לא מצליחה להבין כמה שוקולד צריך להמיס כדי להכין את המלית שוקולד. הבנתי ש100 גרם, זה נכון?
    כלומר כנראה אצטרך 100 גרם לקרם השוקולדי ועוד 100 גרם לציפוי העוגה? נשמע לי הרבה 🙂

    • Judith הגיב:

      היי ויקה, מזל טוב ליום ההולדת. אכן, 100 גרם שוקולד למילוי. 100 גרם שוקולד לציפוי סהכ 200 גרם

  • מירי קשת הגיב:

    היי יהודית. משהו לא מובן לי במתכון. אחרי ששמתי את הקרם שוקולד ועל זה שובביסקויטים נשארה עוד מחצית מהקרם הלבן. אני שמה את הקרם הלבן ושוב עושה קרם מההקצפה שכתבת? לא מובן .

    • Judith הגיב:

      היי מירי, לא, אין צורך להכין שוב קרם. פשוט מכינים גנאש ומצפים את העוגה בסוף.

    • מירי הגיב:

      היי
      עוגה נפלאה
      אם אני רוצה לעשות ברינג 20*20 בכמה צריכה להקטין את החומרים?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן