מטבוחה חריפה – סלט עגבניות טבעוני מבושל, עם שום ופלפל חריף, הכי טעים למריחה על סנדביץ של יום שישי
חרפרף וטעים, תמרחו בתוך לחמניה טריה, תשימו מעל שניצל מטוגן, חציל מטוגן, לימון כבוש, זה ממש חגיגה.
זה סיפור מלפני שנים רבות, כהרגלי בקודש, יום חמישי אני אצל הירקן השכונתי, עורכת את הקניות לקראת שבת.
אני מסתובבת בין הדוכנים, רואה אשה מרוקאית מבוגרת בוחרת עגבניות לבישול, שואלת אותה "את הולכת להכין מטבוחה"?
אנחנו מתחילות לדבר, אני מבקשת ממנה את המתכון שלה למטבוחה, רשמתי לי בזכרון, הגעתי הביתה והכנתי בדיוק כמו שהיא הסבירה לי, תשמעו – זאת המטבוחה הכי טעימה בעולם.
אני יודעת שיש מלא מתכונים ומיליון גירסאות לסלט החריף הזה! זאת הגירסה הטעימה שלי.
תמיד לקראת סוף שבוע עדי מכריזה "אמא הלוואי שתכיני סנדביץ עם הלחמניות העגולות שלך! עם המטבוחה, השניצל והחצילים.
האמת שביום שישי זה ממש מתבקש, כל אחד מחזיק את הסנדביץ שלו ואני ממשיכה בבישולים שלי.
תכינו בדיוק לפי ההוראות, מבטיחה לכם מטבוחה טעימה ומוצלחת. מתכון ללחמניות של שישי כאן.
הכנה נעימה♥
מתכון להכנת מטבוחה חריפה
החומרים:
10 עגבניות לבישול
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
ראש שום קלוף – חותכים את שיני השום לפרוסות
2 כפות שמן
לרוטב:
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
3 כפות שמן
מערבבים בקערה את הפפריקה והשמן ומניחים בצד
תבלינים:
כפית וחצי מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
חצי כף סוכר
אופן ההכנה:
שוטפים את העגבניות ומורידים את העוקץ, בעזרת סכין חורצים איקס משני הצדדים, שמים את העגבניות בסיר וממלאים במים עד כיסוי.
שמים את הסיר על אש בינונית, לאחר כ 10 דקות הקליפה מהעגבניות מתחילה להיפרד, סוגרים את האש.
לאחר שהעגבניות בסיר התקררו, מסננים כמעט את כל המים, משאירים קצת בקערה.
מקלפים את העגבניות וקוצצים, שמים בקערה.
בסיר רחב: שמים 2 כפות שמן, פלפל חריף קצוץ ואת כל פרוסות שיני השום, מטגנים מספר דקות עד לשקיפות ולא יותר.
שמים מעל השום והפלפל את העגבניות הקצוצות וגם את הנוזלים ששמנו בקערה(לא חובה)ומערבבים, מבשלים על אש בינונית כרבע שעה, כל הזמן מערבבים.
מוסיפים את רוטב הפפריקה והשמן, מערבבים לאט עד אשר כל הרוטב נספג בעגבניות, ממשיכים לבשל על אש קטנה ומערבבים.
מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והכורכום, מערבבים היטב. ממשיכים לערבב, לאחר כעשר דקות מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
עכשיו אפשר לטעום, אם חסר מלח אפשר להוסיף טיפה, המטבוחה מתחילה לקבל מרקם של ריבה, מבשלים על אש קטנה עוד כעשר דקות, כאשר התערובת ממש ספגה את כל הנוזלים היא מוכנה, מכבים את האש, נותנים למטבוחה להתקרר לגמרי.
מכניסים לקופסה, סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר.
שתדעו, המטבוחה יותר טעימה כאשר מוציאים אותה מהמקרר, היא סופגת טעמים שזה שגעון!
————————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
גם את המתכון הזה עשינו היום ויצא מצוין אנחנו הוספנו קצת סוכר השביח מאוד רק צריך לקחת בחשבון שהכמות שיוצאת לא גדולה אבל שווה ממש…
היי יפי איזה כיף♥ שמחה שהכנת ויצא טעים, דרך אגב במתכון רשום חצי כף סוכר.
אני הוספתי יותר מחצי כף אולי כף וחצי ויצא מאוד משובח בכל אופן תודה רבה.
אני שמחה
הכנתי ויצא ממש טעים
ממליצה לכולן..
היי סהר, תודה רבה. שמחה שאהבת
היי יהודית יקרה,
הכנתי היום ויצאה מטבוחה חריפה וטעימה מאוד.
תודה על עוד מתכון נהדר שלך❤️
היי מלי, אני שמחה שהכנת ויצאה לך מטבוחה טעימה.
נראה יאמי ! כמה זמן בישול לא רשום
היי סיון, לפחות שעה פלוס על אש ממש קטנה. כל הזמן לערבב