כעכים מלוחים טבעוניים ב 5 דקות עבודה, עם פריכות משגעת – לא להאמין כמה פשוט להכין וכמה ממכר
זה סיפור מלפני הרבה שנים – עוד מהימים שעבדתי בבזק. בימי ראשון נהגתי להביא למחלקה עוגות, עוגיות ודברי מתיקה.
הייתה לנו פינה, שם הייתי מניחה את כל ההפתעות שלי. כל אחד מהעובדים יכול היה לגשת ולהתכבד.
כולם היו מתענגים על הטעם, כמה תודות וחיבוקים קיבלתי! העברתי להם גם את כל המתכונים שלי.
את המתכון קיבלתי מחברתי לעבודה, אביבית סדרס אדרי – ולך התודה יקירה! אוסיף ואומר שהתגעגעתי.
רוצו להכין את הכעכים, אני בטוחה שההתמכרות תהיה מאוד קשה, אל תוותרו לעצמכם.
אוהבת♥יהודית
מתכון להכנת כעכים מלוחים
נקבל 75 כעכים פריכים
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח (פחות 1 כוס)
1 כפית שמרים יבשים או שמרית
1 כפית סוכר
1 כף מלח
1 כוס שומשום
1 מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס שמן
כוס וחצי מים פושרים
הכנת הבצק:
בקערה גדולה: מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים עם כף.
מוסיפים את השמן, השומשום וכף מלח, מעל מפזרים חתיכות של מרגרינה (אפשר להחליף בחצי כוס שמן).
מוסיפים את המים החמימים ומתחילים ללוש, לשים עד אשר מקבלים בצק רך ונעים.
הכנת הכעכים:
יוצרים עיגולים קטנים מהבצק (75 במספר) מגלגלים לנחש וסוגרים לבייגלה קטן.
מניחים בתבנית על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד השחמה.
מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי, מכניסים לקופסה אטומה.
הכעכים נשמרים עד שבועיים.
———————————————————————————————————————————————–
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה