גליל שוקולד בציפוי קוקוס
גליל שוקולד וביסקוויטים מגולגל בקוקוס – שילוב מרקמים מנצח, רק אחרי שטועמים מבינים כמה זה טעים.

היום החלטתי להכין עוגה לשבת שלא דורשת תנור, פשוטה והכי קלה.

אף אחד לא יאמין שלקח לכם להכין אותה  ב 5 דקות בלבד.

 

כל החומרים בסיר, מביאים להמסה, מוזגים על הביסקוויטים ויוצרים גליל, מכניסים למקפיא וזהו.

כשבא לכם פרוסה, תוציאו מהמקפיא, תחתכו, תניחו בצלחת הגשה יפה ותגישו.

 

כמה כיף לקבל מיליון מחמאות על כלום עבודה! אישי היקר קיבל את הצלחת מהצילום עם כל הפרוסות, הוא גם אכל והחמיא.

 

מאחלת לכם שבת טובה ומבורכת ♥ באהבת חינם

גליל שוקולד בציפוי קוקוס

החומרים להכנת הגליל שוקולד

בסיר: סוכר, קקאו, חמאה ומים – מביאים להמסה על אש קטנה, כל הזמן מערבבים

מכבים את האש, מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים עד להטמעה

מוסיפים את הרום ומערבבים

מוזגים את תערובת השוקולד החמה לקערת הביסקוויטים המפוררים, מערבבים היטב, מניחים נייר אפיה על השיש, מרטיבים טיפה את הנייר עם כף היד, מעבירים את כל התערובת לנייר, משטחים לצורת ריבוע בעזרת כפות הידיים

מגלגלים לצורת גליל, כל הזמן לאחר הגלגול מושכים את הנייר החוצה, שימו לב לא לגלגל את הנייר בתוך העיסה. אפשרי להניח את העיסה על הנייר וליצור עם הידיים גליל, לאחר מכן לעטוף בנייר אפייה.

מניחים את הגליל על מגש ומכניסים למקפיא, לפחות לשעה עד התמצקות.

לא יכולתי להתאפק, חתכתי לעצמי פרוסה

לאחר הקפאה, מגלגלים את הגליל בתוך קוקוס

 

מתכון להכנת גליל שוקולד בציפוי קוקוס

החומרים:

300 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים גס

חצי כוס קקאו

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

100 גרם מזולה (או חמאה)

2 כפות ממרח שוקולד אפשר נוטלה או השחר (יש ממרח פרווה של השחר בצנצנת כמו של נוטלה)

כפית תמצית רום

לקישוט:

קוקוס

ההכנה:

מכניסים לתוך סיר: סוכר, קקאו, מים, וחמאה, מביאים להמסה על אש קטנה.

מכבים את האש, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

מוסיפים את הרום ומערבבים.

מעבירים את הביסקוויטים המרוסקים לקערה בינונית, מוזגים את תערובת השוקולד על הביסקוויטים, מערבבים היטב.

מניחים על השיש נייר אפיה, מרטיבים טיפה עם כפות הידיים, מניחים את כל התערובת באמצע הנייר.

משטחים את תערובת השוקולד על פני נייר האפייה, יוצרים ריבוע שווה בכל הקצוות.

מגלגלים את נייר האפייה ככה שייווצר לנו גליל, מגלגלים ומושכים את הנייר החוצה.

ישנה אפשרות ליצור נקניק בעזרת כפות הידיים ולעטוף עם נייר האפייה.

שמים את הגליל על מגש ומכניסים למקפיא לשעה.

מפזרים קוקוס על נייר אפייה, מגלגלים את הגליל שוקולד בתוך הקוקוס.

פורסים את הגליל ומגישים.

 

 

———————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן